tiistai 29. marraskuuta 2016

Vaivaa vaivaa vaivaa vaivaa

Keväästä asti kroppa on ollut enemmän tai vähemmän jumissa, pyöräily ei ole sujunut aiempien vuosien tahdilla. Kaikki alkoi pitkästä flunssasta jonka keväällä sairastin, rintaan pisti, henki ei kulkenut, lihakset jumissa. Hoitoa on turha hakea, pitää vain yrittää itse selvitä. Varsinkin kun työterveysasemalta ei tunnu apua löytyvän ongelman ratkaisuun.
Kesä meni kohtuullisen normaalisti, paitsi tehot puuttuivat edelleen. Tehojen puute laitettiin kevään flunssan piikkiin edelleen, miten niitä olisi kun pari kuukautta meni sohvalla maatessa. Kuljin tietenkin töissä, mutta lenkit jäivät käytännössä väliin, kun ei tuntunut hyvältä niin ei viitsinyt ajella.
Syksy ja uusi flunssa, rintalihakset jumiin, niska jumiin, hartiat jumiin. Mitä tekee mies, taistelee oireita vastaan, vääntää väkisten itsensä tehtaalle ja yrittää ratkaista ongelmaa. Lopulta oltiin siinä pisteessä ettei pää käänny käytännössä mihinkään ja rintalihat edelleen kipeänä. Pakko nöyrtyä ja soittaa työterveydestä aika fysioterapeutille.
Hoitaja väänteli, katseli, puristeli ja mietti mitä tehdä. Vaikka pätevä henkilö onkin ei löytänyt syytä oireisiin. Kirjoitti lapun lääkärille, joka lähetti täysipäiväiselle fysioterapeutille. Hetken kyselin tutuilta mihin kannattaisi mennä, vastauksia tuli yhtä monta kuin oli vastaajia. Lopulta sairauskassan suosituksesta menin fysiofeel nimisen yrityksen sivuille ja kilautin Mikael Harjulalle.
Vastaanotto sijaitsee sopivan lähellä työpistettä, limingantullissa terminaalin tiloissa. Muutamia kertoja käynyt nyt hoidossa, enkä voi moittia. Pää kääntyy jälleen, rintalihakset löysänneet jännityksen pois ja syyllinen löytyi oireille vähän kerrallaan. Pinnallinen hengitys aiheuttaa rintalihaksiin oireita, joutuvat ryökäleet venymään liian paljon kun hengitys ei toimi oikein. Nyt on opeteltu pari viikkoa uudelleen hengittämistä, pyöräily on alkanut jälleen maistumaan kun hengitys kulkee ja keuhkoista on kapasiteettia käytössä riittävästi.
Täytyy suositella mainitsemaani fysioterapeuttia, on jaksanut etsiä ja miettiä mistä oireet johtuvat. Hoidot tehdään ammattitaidolla mukavia rupatellen, silloin kun potilas käsittelyltä keskustelemaan pystyy. Toki asiat puhutaan asioina ja varmistetaan että potilas ymmärtää mitä ollaan tekemässä ja miksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti