sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Kilometrikisa 2016

On taas ajettu kilometrejä tämän kesän aikana, ainakin muutama. Porukka jota itse olen vetänyt muutaman vuoden kärsi tänä vuonna osallistujakadon, ajamassa oli noin 13 henkilöä. Toiset ajoivat enemmän, toiset vähemmän, mutta jokainen ajoi pyörällä. Siitä pitää nostaa hattua porukalle.

Omalta kohdalta kesän kisa meni vähintäänkin penkin alle, kiireistä johtuen ajelut jäivät todella vähälle. Vajaa neljätuhatta kilometriä kesän aikana ei ollut se määrä jota lähdin tavoittelemaan. Vuorotyöläisenä piti välillä ottaa itseä niskasta kiinni, nousta pyörän selkään ja lähteä pyörittämään jalkoja.

Kiireiden lisäksi kilometrejä vähensi myös sairastelu, ei mitään vakavaa. Pari pitkäkestoista flunssaa veivät tehot, eikä oikein innosta puolikuntoisena rymytä tien päällä. Kesän paras reissu oli ehdottomasti Hailuodon kiertäminen pyörällä, aivan loistavaa maastoa läskeille. Karvosta kannattaa suunnata ulkoilureitistä poiketen rannalle ja nauttia kelin salliessa tasaisesta hietikosta.

Syksyn ja talven tullen tavoitteena on ajan salliessa nauttia pyöräilystä. Eilen jo kävin pitkästä aikaa krossarilla ajelemassa pitkin poikin metsiä. Aivan loistava fiilis, muistutin jälleen itseäni siitä miten luonto rauhoittaa ihmisen mielen. Suosittelen kaikille, ihan sama meneekö sinne pyörällä, kävellen, kontaten. Kunhan on hiljaa ja kuuntelee tuulen suhinaa puissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti