keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Äkkilähtö

Äkkilähtöjä on tullut tehtyä taas useampia. Pyöräilemään pitää päästä kelien ollessa kohdillaan ja fiiliksen ajeluun sopivan. On vain mentävä hetken ollessa sopiva.

Tammikuu meni enemmän tai vähemmän pakkasia pidellessä, ei montaa lenkkiä tullut ajettua. Pakkaset onneksi alkoivat väistyä sopivasti läskin saadessa uuden voiman siirron ajelua varten. Kevyttä testailua yhdellä eturattaalla ja kymmenellä takarinkulalla, tuntuu toimivan oikein hyvin uuden Sram GX takavaihtajan kanssa.

Fiksi, pitkään luotettavasti palvellut kaupparatsu tuli rungon osalta tiensä päähän. Onneksi Special Biken pojat löysivät uudemman päivitetyn yksilön haavoittuneen tilalle. Nyt on menossa Langsterin sisäänajo, jonkin verran se vaatii päivittämistä sopivan ajan löytyessä. Tarkoittaa parvekkeella vietettävää aikaa jolloin vaihdetaan hammasrattaita, stemmiä ja hierotaan ajoasentoa kohdilleen. Langsterin vannejarrut aiemman levypysäyttimen jälkeen tuntuvat vähintään tehottomilta, onneksi sain vaihdettua pompen teräskeulan kuituiseen johon voi istuttaa levyjarrun paikoilleen.

Maasturi osastolla löytyy kesäksi jotain uutta kivaa, tai ainakin askartelua joka tuskin koskaan loppuu. Käsiin tuli pitkän etsinnän jälkeen jäykkäperä runko, alkaa noiden 26" runkojen saatavuus järkevään hintaan olemaan kortilla. Runko löytyi Ruotsin maalta ja on matkalla kohti Oulua. Vuosimallia 2014 oleva Trek Elite 8.8 saa osia Stumpista ja niitä sitten heitellään ristiin rastiin kelien ja ajopaikkojen mukaan. Jossain vaiheessa voi olla jopa kaksi maasturia kasassa.

Maasturiprojektia suunnitellut jo pidemmän aikaa, katsotaan mitä siitä tulee. Kyllähän täysjousto on mukava ryttyyttää, mutta nopeammalla siirtymällä joutuu tekemään tuskastuttavan paljon töitä. Toisekseen Lihava poika saa entistä enemmän kesällä kyydittää sopusuhtaista kuljettajaansa.

Äkkilähtö muodostui otsikoksi paristakin syystä, nämä kalustopäivitykset ovat olleet suunnitelmissa, mutta ei niitä ihan näin ripeästi ollut tarkoitus kaikkia toteuttaa. Toiseksi syyksi otsikolle muodostui Tiina Lymin vastaavan niminen elokuva joka tulee ensi-iltaan perjantaina.

Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pääsin katsomaan elokuvan ennakkoon. Hyvä tarina kertoon miten tuntemattomien ihmisten kohtalot nivoutuvat yhteen yhden pienen tytön ansiosta, tai takia. Kainuun maisemat, perisuomalaista mökkikulttuuria ja eräänlaisen rakkaustarinan elokuva näyttää hyvin. Miesten ei tarvitse pelätä turhaan hempeää lässyttelyä, tarinan juoksutus on sopivan ripeää ja huumoria on riittävästi. Suosittelen.

1 kommentti: