torstai 29. lokakuuta 2015

Muhoksen multit

On tullut syksy istuttua kokouksia ja tehtyä krosseja toisille, niin omat ajelut olleet todella vähissä. Tänään torstaina oli hyvä sauma lähteä liikkeelle, kalenterissa ensimmäinen merkintä vasta klo 17 ja lapsilla pitkä päivä koulussa.

Latailin jo eilen reppua valmiiksi, katselin kalustoa ja mahdollista reittiä. Ei meinannut malttaa odottaa nuorimmaisen kotoa poistumista, tai astianpesukoneen tyhjennystä. Lopulta oli aika sopiva, varusteet päälle ja ensimmäiselle pakkaslenkille.

Varustukseksi tietenkin pitkät kalsarit, pitkät ajohousut, tekninen aluspaita, ajopaita ja tuulen pitävä ajotakki päälle. Nämä olivat ns. helppo osio pukeutumisessa. Päähän buffi ja windstopper myssy kypärän alle. Käsineiksi arvoin lopulta nahkaiset hanskat joiden vuoren aika oli syönyt olemattiin ja saumat repsottivat joka puolelta. Jalkaan päätin vetää syksyiset ajokengät, eli spessun defrost, hieman mietitytti valinta jo tässä vaiheessa.

Jalkineet osoittautuivat vääräksi valinnaksi kostealle pakkaskelille, Muhoksella piti jo katsella kahvio jossa voi ottaa kengät jalasta ja hieroa varpaat lämpimiksi. Käsine valinta osui paremmin kohdilleen, vaikka välillä olisi tehnyt mieli hieman lämpimämpää käteen vedettävää.

Keli oli mainio ajella, harvoin Oulun seudulla pääsee ajelemaan täysin tyvenessä kelissä lenkkiä. Aurinko paistoi jostain sumun läpi luoden välistä taianomaista tunnelmaa. Lämpötila pysyi koko ajan pakkasen puolella ja puissa oli komeasti kuuraa, kuvaa en tainnut puista saada vauhdissa napsaistua.

Reitti suuntautui siis Muhoksen suuntaan. Oulujoen pojoista puolta Montan kautta Leppiniemeen Pyhäkosken voimalalle. Muhoksen keskustassa ajelin Ponkilan sillan yli ja tutustuin rautatieasemaan. Perinteinen taukopaikka oli niin täynnä lounasväkeä, etten alkanut itseäni sinne änkemään, siirryin kohti Oulua ja katselin paikkaa missä voisi kahvitella siten että pyörä on näkösällä. Eipä ensimmäisenä tullut mieleen Halpa Hallin kahvila, ruokailijoita oli sielläkin paljon, mutta isot ikkunat täyttivät vaatimukseni hyvin. Ei ollut kahvi ja ruisleipä pahan hintaisia, eli saatan pysähtyä siellä toistekin.

Kotia kohden suuntasin eteläpuolta, tuli siinä ajettua pari itselleni harvemmin ajettua tietä. Olin cyclolla liikkeellä, niin ei sorapinnoite haitannut etenemistä. Pikkaralan Shelliltä suuntasin rohkeasti joenvartta kohden katselemaan mistä se pyöräilijöille tarkoitettu reitti oikeasti kulkee. Olen tainnut aina ajaa maantien laitaa, eikä se tänä päivänä houkutellut. Mukava reitti löytyi rannasta, ei ehkä herkimmillä maantiekumeilla ajettava, mutta cyclolla reitti oli aivan mainio.

Mukavasti vierähti aamupäivä, kotiin tullessa pistin saunan lämpenemään, seuravaksi saakin ottaa ison annoksen eilen tehtyä lihamureketta, perunoita ja salaattia.


Joutsenia, mutta montako?

Kohti itää

Pyhäkosken voimala

Muhoslaisilla on kiire kun jää farkut pensaaseen.


Kotia kohden kuuraisia peltoja ihaillen

Tie kapenee ennen Pikkaralaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti