maanantai 4. elokuuta 2014

Syöte MTB 2014 onnellisesti takana

Aiemmin kirjoittelin kiireestä kyseisen tapahtuman suhteen. Kiirettä pitikin kiitettävästi jälleen torstai-aamusta sunnuntai-iltaan. Tapahtuman viimeisiä järjestelyjä tehtiin vielä viime tingassa, kuten tavallista. Pari juttua saatiin toimintaan ihan viime hetkellä, aina nämä asiat tavalla tai toisella järjestyvät. Eilen oli mahtava tulla kotiin saunomaan rauhassa ja painella omaan sänkyyn nukkumaan ilman minkäänlaista kiirettä heräämisen suhteen. Kellon ympärys meni helposti sängyn pohjalla.

Itse ehdin tarkkailla ensimmäisen lähdön, jonka jälkeen siirryin nopeasti Pikku-Syötteen huipulle katsomaan ensimmäisen kerran urallani, millaisessa letkassa kärki saapuu. Hyvin tulivat ajajat pitkässä letkassa paikalle, osa ehti jopa nauttimaan yllättäen eteen tulevasta juomahuollosta.
Olisiko 3. ja 4. tässä irvistämässä.
Naisten 1.
Huipulta lähtiessä ehdittiin avittamaan jalkapumpun kanssa vielä paria onnetonta, jotka rikkoivat renkaansa nopeassa laskussa. Onneksi olivat molemmat vierekkäin siellä kanervikossa, ilmaakin tarvivat sopivasti eri tahdissa. Nopeasti kahlaamolle katsomaan kärjen tulo paikalle, parin minuutin odottelu olikin paikallaan ja saatiin heti kärki puroon.
Kärki puron ylityksen jälkeen
Kanuuna jahtaa kärkeä, nelonen seuraa jo kuvan reunassa.
Kent kasteli pyörän ja sukat tässä, kiire ilmeisesti kolmoseksi
Nopea siirtyminen näköalatielle, Naamankaharjulla oli kärki jo tullut mäen alas. Jatkoimme matkaa omahuoltoon, jota porukka ei vielä osannut täydellisesti hyödyntää. Oppia ikä kaikki ja ensi vuonna moni on varmasti viisaampi tuon huollon suhteen. Pytkynharjulle ei enää lähdetty seikkailemaan. Siirryttiin ensiapuhenkilön kanssa nopeasti valmistelemaan toinen huolto valmiiksi osallistujille.
Usko ei malttanut pysähtyä hienon ajopaidan kanssa toiseen huoltoon ollenkaan
Heikki Tukki kaipasi suolaa ja sai myös suolaa. 
Tässä voisi hieman miettiä asun valintaa. Yksivaihteisella läskillä oli Mika liikkeellä.
Tapahtuma onnistui jälleen hienosti. Ei loukkaantumisia, ainakaan vakavia, laastaria hieman laiteltiin parille osallistujalle. Huoltoporukka kiitteli osallistujien käytöstä tapahtumassa, juttua tuli reitistä kysyttäessä, syötävää ja juotavaa maltettiin jonottaa. Ei nyt mitään hirveitä jonoja missään vaiheessa kyllä ollut, mutta pari ruuhkan poikasta saatiin aikaiseksi. Roskat jäivät huoltopisteelle ja kiitos tuli ennen poistumista.
Sokerimarinadi Cyclos paidassa huoltoon
Nojakkikuski Helander

Hienoa olla yksi järjestäjistä ja kuulla porukan käyttäytyneen asiallisesti reitillä. Pudonneet tavarat on aina joku malttanut pysähtyä noukkimaan matkaan ja toimittanut huoltoihin, tai kansliaan omistajansa haettavaksi. Pyöräilijät osoittivat tämän vuoden tapahtumassa jälleen käytöksellään, että tälle tapahtumalle on tarve ja kannattaa järjestää jatkossakin.

Te, osallistujat olette se porukka, jotka mahdollistatte tämän tapahtuman tulevaisuuden. Ilman teitä näitä karkeloita ei kukaan järjestäisi. Iso kiitos järjestäjän, huollon, talkoolaisten,  yhteistyökumppanien ja EA-porukan puolesta. Lisää kuvia löytyy linkistä ja saa ottaa omaan käyttöön, kunhan muistaa mainita kuvaajan nimen Markku Eilola-Jokivirta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti