torstai 3. tammikuuta 2013

Uusi vuosi vanhat kujeet

Vuoden vaihtumista juhlistettiin perheiden kera kunnolla, samalla tupareita viettäen uudessa kotiosoitteessa. Sen verran kevyttä juhlinta kuitenkin oli että yksi illanviettoon osallistunut jaksettiin saatella töihin uuden vuoden kunniaksi jo puolen päivän jälkeen. Siitä tulikin sopivasti vuoden ensimmäinen ajelu maasturilla.

Taivaalta tuli tietenkin jotain märkää veden ja lumen välimuotoa josta ei tiennyt mitä tapahtuu, joka tapauksessa reilun kahden kymmenen kilometrin rullaamisen jälkeen kaikki vaatteet olivat siinä kunnossa että ne oli parasta laittaa pesuun ja kuivumaan puhtaina. Sohjoa alkoi muodustua sopivasti aiheuttaen sen ettei polkuja tarvinnut etsiä kelviä kauempaa. Koiran ulkoiluttajat eivät ehtineet tampaamaan aamun aikana polkuja ajettavaan kuntoon.

Eilen iltapäivästä vesisade jatkui muuttuen jossain vaiheessa alijäähtyneeksi kovettaen pinnan todella nopeaksi, meinasi välistä hirvittää kun tykitti cyclolla ilman piikkejä menemään tunneleiden läpi. Pinta oli peilijäätä, joten kitkasta ei ollut juurikaan tietoa, ylämäissä joita ei onneksi ole kovin paljon joutui jo hieman rajoittamaan voimaa vetävältä pyörältä, että pääsi kiipeämään ylös mäkeä.

Nopean siirtymän jälkeen oli vuorossa vuoden ensimmäinen spinning-tunti ja tietenkin heti luulot pois 90 minuutin mittaisella sykeohjatulla tunnilla. Mukava oli polkea vaikka seura olikin varsin mies voittoinen salissa. Spinningin jälkeen nopeasti suihku ja kuivat kamat päälle, pyörätiet olivat menneet sohjoksi opiskelijoiden siirtyessä Linnanmaalta kohti keskustaa. Ei se paljon cycloilua haitannut, polkuja ei tarvinnut vieläkään lähteä etsimään vaan ajotekniikkaa sai harjoitella sohjossa hitaampia ohitellessa.

Aamulla otin vaihteeksi maasturin alle parvekkeelta, sillä olikin vauhdikasta tulla töihin. Sohjo kohdat menivät täydellä vauhdilla leveän kumin kantaessa kivasti ja möykkeliköksi jäätyneet kohdat täysjousto nieli antaen miehen vain keinua sopivasti pyörän päällä. Ei ollut nopeampia tänäkään aamuna liikkeellä, joten ehdin vielä käydä pikku pätkän jalankulkijoiden tamppaamaa polkua testaamassa. Testipätkä antoi uskoa ettei 26" tarvi laittaa tälle talvea piikkejä alle, jos on liukasta niin siirrytään ajelemaan polkuja pitkin, ja sen verran on aina liukasta kun polkua jostain vain löytyy.

Vuoden vaihtuessa koetetaan saada oikeasti jotain aikaiseksi treeni puolella. Tahko pitäisi pystyä ajamaan ensi kesänä alle neljän tunnin, salilla pitää alkaa kulkemaan ahkerammin eli vähintään kerran tai kaksi viikossa hankitaan yläkroppaan voimaa. Tästä syystä syksyn aikana hieman karanneet elämäntavat otetaan taas hallintaan eli oluet ja herkut saavat jäädä taas vähemmälle. Lihan syöntiä on tullut rajoitettua jo kuukausi sitten, ei lihaa kokonaan voi pois heittää mutta vähentää ja hakea proteiinia muista tuotteista. Muutenkin pitää katsella taas mitkä ruoka-aineet soveltuvat omalle kropalle parhaiten, kahvi ainakin jää treenipäivinä listalta pois. Teetäkään ei kärsi kovin paljoa ryystää ja rasvaiset tuotteet tuntuvat tulevan ylös aivan liian nopeasti.

Työpaikan palopäällikkö on jonkin aikaa houkutellut mukaan tehdaspalokuntaan, tänään sitten kävin katsomassa paikan ja kamppeet valmiiksi, että pääsee sinnekin treenaamaan keskiviikkoisin. Suvussa on ollut jo aiemmin tehdaspalokuntalaisia niin kai sitä voi itsekin kokeilla miten hälytyksille kerkeää mukaan, siis sitten kun tarvittavat kurssit ja perehdytykset on suoritettu. Ensi vuodelle voisikin kuvata oman palomieskalenterin, lieköhän sille menekkiä olisi?

Tälläisillä mietteillä on vuosi avattu, katsotaan mitä tulee tapahtumaan suunnitelmien suhteen. Vuonna 2012 tuli muuten kilometrejä pyörällä 12399, 2 ja ensi vuonna on tarkoitus ajaa vähemmän, mutta laadukkaampia metrejä jokaisesta ajelusta nauttien. Jokaisesta kilometristä nautin viime vuonnakin, tosin välillä meinasi mennä hieman kilvan ajamiseksi kilometrien suhteen, siksi tänä vuonna tarkoitus ajaa laadukkaita kilometrejä vaihtelevassa maastossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti