lauantai 7. heinäkuuta 2012

Tahko 2012

Ilmoittauduin keväällä ajamaan kahta kierrosta Tahkolla. Keli oli tänä vuonna idealinen ajopäivänä, mutta alkukesän sateet olivat saaneet reitin mutaiseksi ja hitaaksi ajettavaksi. Kinahmin päälle noustua paljastui lähes umpeen kasvanut polku, tai ainakin se tuntui siltä kun metsässä ajeli. Mutaa siellä oli riittävästi ja oma ajo ei alkanut sujumaan millään muotoa kevyesti niin päätin siinä vaiheessa vain lähteä ajamaan 60 km väliaikaa ja parantaa sille viime vuonna ajettua aikaa.
Viime vuonna aikaa rasitti kun kierrettiin kolmestaan kavereiden kanssa Tahkoa ensimmäistä kertaa tutustuen maastoon. Hauskaa silti ehdottomasti oli ja pidettiin lystiä oikein kunnolla. Tänä vuonna Treeni alkoi aiemmin ja totisempana näin 41-v täyttäneelle juniorille. Tänä vuonna kierros täyttyi ajassa 4:26 jotain ja ajoaikaa kului 4:10. Huomattavasti nopeampaa kuitenkin kuin viime vuonna, otetaan huomioon että tänä vuonna reitti oli hieman pidempi ja loppunousu kiipesi korkeammalle kuin viime vuonna.
Viimeinen lasku joka viime vuonna aiheutti itsellä pientä pelkoa oli tänä vuonna siis muuttunut siten että nyt tultiin alas rinnettä joka näkyy suoraan maalipaikalle. Aamulla ehdin ennen starttia katsoa kun 240:n ajajat tulivat mäkeä alas yöpyöräilijöiden jälkeen, oli niillä pojilla kovasti vauhtia mäkeä laskiessa. Yöpyöräilijöiden kalustosta saattoi päätellä mitä olisi odotettavissa reitillä, viime vuonna pölyjen pyyhkiminen pyörän päältä oli riittävä puhdistus toimenpide mutta tänä vuonna tarvittiin oikeasti harjaa ja vettä.
Kaikkiaan mukava kierros joka jätti hieman toivomista itsellä kaluston suhteen, jäykällä 29:llä ajaminen ei oikein onnistunut teknisemmässä maastossa ja pitkät laskut hakkasivat jalkoihin niin pahasti että täysjouston hankkiminen tuli ajankohtaiseksi. Sunnuntaina käytiin keskustelua vaimon kanssa ja lupa pyörän hankinnalle tuli, pikainen vilkaisu nettiin ja ylivuotista stumpperia oli Helsingissä tarjolla. Sunnuntai ja maanantai vielä meni tutkiessa speksejä ja maanantaina haettiin vahvistusta päätökselle paikallisesta pyöräliikkeestä. Hinta oli aamun aikana tipahtanut vielä 300 euroa joten homma alkoi olemaan aika saletissa sen suhteen.
Tällä hetkellä matkahuollon mukaan pyörä on saapunut Ouluun mutten saa sitä ulos ennen maanantaita, pitänee hakea tänään mittari pyörään ja polkimet jotta saa alkaa oikeasti ajelemaan maanantaina täysjoustolla. 29" jää pihaan näillä näkymin suorittamaan työmatkapyörän virkaa ja kyllä sillä pystyy oikeasti ajamaan vielä maastoa. Oikeastaan tuo 29 on huomattavasti paremmassa maastokunnossa kuin koskaan aiemmin. Kiitos siitä kuuluu sataselle reballe ja kevyemmille kiekoille. Voimansiirron uusiminen kaksi kertaa ysiksi oli ehdottomasti hyvä veto, vauhtia riittää tasaisilla ja silti maen nousu kyky on tallella. Varastotilat alkaa olemaan sen verran tukossa pyöristä että pitänee jälleen alkaa miettimään saako joku noista pyöristä tehdä tilaa uuden maasturin tullessa taloon. Ainut josta voisi edes harkita luopusta on juuri tuo 29 tuumainen maastomenijä.
Ensi vuonna kierretään jälleen Tahkoa, sen verran on saanut kaveria jo höynättyä mukaan ja yhtä matkaa lähdetään ajelemaan ensi vuonna. Tavoite aikaa laitetaan alle 4h joten startti näillä näkymin on sitten 9:20. Viivalla tavataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti