tiistai 27. syyskuuta 2011

Syksy myrskyää

Tänään oli tarkoitus ajella vielä mutkaa ennen töihin menoa, vaikka sadetta oli luvassa. Kuuden aikaan aamulla ei vielä ollut sateesta tietoa, ulos ja vettä alkoi tulemaan pikku hiljaa taivaalta. Tuuli nousi ja päätin siinä vaiheessa suunnata suoraan työmaata kohden. Ei oikein huvittanut kastella aamulla itseään kun iltapäivälläkin pitäisi sataa.
Päivän aikana sai muutaman kilometrin töissä ja perseen märäksi työmaajopoilussa. Töiden jälkeen päätin ajella vielä mutkan jotta saisi edes päivälle hieman kilometrejä. Peruslenkkiä kotiin eli hauen kautta kyselemään joko cyclo olisi tulossa, eipä ole vielä edes Hollantiin ehtinyt oikean kokoisena. Ei auta kuin odottaa, kyllä se sieltä talveksi saadaan ajolle.
Eilen oli aivan loistava keli ajella, työmatkalla kertyi perinteiset parikymmentä kilometriä. Nopeasti ruokaa uuniin ja sieltä lautasen kautta kohti äänihuulia. MTB-Oulun lenkki starttaisi puoli kuudelta Höyhtyän grilliltä. Pojat jo odottelivat meitä kun kurvattiin pihaan juuri sovittuna aikana. Nopeasti huollot keuloille ja matkaan.
Sekalaista polkua pitkin rullailtiin neljän hengen voimin. Löydettiin kivoja polkuja joita päästiin pääosin jopa ajamaan, parissa kohtaa piti jalkautua. Mukavaa mutaakin löydettiin matkan varrelta, pyörän saisi pestä töissä.
Kilometrejä kertyi ihan kivasti päivälle, yhteensä 49 ja niistä suurin osa maastossa. Syksyn tullen on sinkula saanut olla aika rauhassa. Katsotaan nyt jos pääsisi perjantaina veivaamaan vielä sillä mutkaa kun lähdetään ajamaan Oulua ympäri kilometrikisan viimeisenä ajopäivänä. Lauantaina pidetään sitten syömingit ja saunotaan kunnolla kesän ajelujen päälle.
Kai tässä saunaan joutaakin kun kesän aikana on tullut rullattua yli seitsemän tuhatta kilometriä. Vuosi tavoite kymmenen kiloa menee varmasti rikki, katsotaan sitten vuoden lopussa kuinka paljon se ylittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti