tiistai 7. kesäkuuta 2011

Etelässä jopoilua

Viime viikonloppu meni enemmän juhliessa ja lepäillessä, autolla piti siirtyä etelään kurssittamaan itseä. Onneksi samaan reissuun sai sovitettua yhdet lakkiaiset niin oli hyvä syy ottaa jopo mukaan retkelle. Kulkee niin vaivattomasti huvilan "terassilla"
Startattiin torstai-iltana Oulusta ja nukuttiin ensimmäinen yö Viitasaarella. Toisten vielä nukkuessa hyppäsin pyörän päälle ja kävin mutkan kylällä katselemassa paikkoja. Perjantaina ehdittiin tehdä sopivasti kaikki ns. pakolliset asiast alta pois. Vierailu serkun luona, sängyn nouto Korsosta ja vielä ehdittiin Leppävaaraan peseytymään illaksi. Ruokailu pidettiin Weeruskassa Alppilassa, Alppilan karjussa oli sen verran syötävää ettei illalla tehnyt mieli lähteä enää jopoilemaan.
Lauantain lenkki suuntautui Espoosta ensin Vermon golfkentän liepeille ja sieltä mutkitellen Kauniaisiin. Ei voi paljoa kehua tuon alueen pyöräteitä tai niiden merkintöjä, tiet pääasiassa hiekkapintaisia joilla ei ole niin hauska vetää slikseillä. Suihkuttelun jälkeen Siirryttiin autolla Nummi-Pusulaan juhlimaan muutamaksi tunniksi, tuli tehtyä runsas hiilaritankkaus siellä. Tytär jäi juhlapaikalle viikoksi aloittelemaan kesälomaa.
Yö vietettiin Lopella kaverin mökillä, sielläkin tiet olivat hiekkaa ja soraa jota ei viitsinyt mukana olevalla jopolla ajella. Aloin jo harmitella kun ei tullut maasturi mukaan matkalle. Vaimo ja poika poistuivat junalla kotiin Riihimäeltä, siellä aloitin viikon rupeaman pyörän selässä. Ei oikein jaksanut jopoilla joten muutaman tunnin rullailun ja 16 kätkön jälkeen hermostuin ja siirryin huvilalla Hyvinkäälle. Hyvinkäällä tuli sitten muutama kilometri lisää jopolla ja muutama purnukka kätkökartallta pois.
Maanantaina sitten tempaisin aamulla sellaisen reilun kolmekymmentä kilometriä, kiersin Sääksjärven. Illalla sitten rullailin Nurmijärvellä mutkan ja kävin katsomassa hienoa asemarakennusta jota ollaan kunnostamassa. Illan retkelle matkaa ehti tulla viisikymppiä ja paljon hienoa maisemaa. Tänään on tarkoitus käydä isolla kirkolla katsomassa paikkoja, mennään pikkubussilla ja itse tulen takaisin jopolla. Matkaa kertynee hieman enemmän kuin eilis illan lenkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti