torstai 28. huhtikuuta 2011

Kilometrikisa lähestyy lähestymistään

Lomat ja pääsiäiset on lusittu jälleen tältä vuodelta, kelit olivat kohdillaan. Edes pieni vatsatauti ei onnistunut latistamaan mielialaa. Päivän lepo ja maanantaina piti jo olla ajelemassa jopolla, aamulla kävin testaamassa rauhallisella vauhdilla miltä matkan teko maistuu. Hyvin maistui ja iltapäivällä uskalsi lähteä ajamaan kevään ensimmäisen lenkin reilukerhon kanssa, käytiin Isohalmeen radiomastoa katsomassa.
Siitä jäi päälle sellainen innostus jälleen kierrellä jopolla ympäriinsä että tämän viikon kilometrit näyttävät menevän reilusti yli kahdensadan. Hassua miten kevät saa miehen heräämään aamulla aikaisin pyörän päälle katselemaan nousevaa aurinkoa tyveneen keliin. Aamut tahtovat olla sen verran viileitä vielä että vauhtia on pidettävä reilusti jos meinaa pysyä lämpimänä, maistuupa aamiainen työmaalla paremmin.
Tänään oli tarkoitus käydä maantietä pitkin mutka Kempeleellä tai Oulunsalossa, purkin viimeistely ja virittely tuotti vielä töitä niin tulin Spessulla metsien kautta töihin. Voisi sanoa että onneksi koska aamu oli aiempia huomattavasti kylmempi ja sormet olivat hieman kontassa kun työmaalle pääsin, olisi saattanut tulla kylmä kovemmassa vauhdissa.
Iltaisin ei ole tällä viikolla tarvinnut haaveilla jopolenkeistä ilman peräpyörää, vaimolla iltavuoroja niin poika on otettava mukaan. Toisaalta on mukava kun perässä tulee juttukaveri joka jaksaa kannustaa ja kirittää eikä koko aikaa pyri edelle. Lenkkikavereillekin pojan mukana olo helpottaa urakkaa kun minun ei tarvi ajaa niin lujaa.
Katsotaan millaisia mutkia loppuviikko vielä tuo tullessaan, tänään voisi iltasella käydä ainakin Linnanmaalta hakemassa soppa-ainesta pojan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti