torstai 10. maaliskuuta 2011

Jopo pajalla

Olen miettinyt alkoholia ja sen käyttöä viime päivinä jonkin verran. Mitä enemmän asiaa tutkailee, sen selvemmäksi asia käy. Mikäli ei osaa ottaa kohtuudella niin sama olla ilman, eipä tule tehtyä asioita joita sitten jälkeen päin katuisi. Tiistaina eräs känniläinen ehti tuhota takakiekon Spessusta, jälkeen päin saattaa kaduttaa.
Juttu juontaa juurensa siihen kun tiistaina parkkeerasin pyörän kerrostalon pihalla jonkun mielestä väärään paikkaan, mattotelineen viereen. Oli ilmeisesti yritetty ensin tyhjentää renkaita, mutta presta-venttiilit olivat henkilölle ilmeisesti uusi keksintö eikä renkaan tyhjennys onnistunut. Venttiilihatut oli pitänyt poistaa ja heittää johonkin. Kun hermostuksissaan oli huomannut ettei mahda venttiileille mitään oli aika ottaa käyttöön sata kiloa massaa ja kaikki paino takakiekon päällä sivu suunnasta.
Tästä oli seurauksena se että "pari" pinnaa meni poikki ja vanne muistutti huomattavasti enemmän S-kirjainta kuin tarkoituksen mukaista O:ta jolla on tarkoitus ajella. Onnekseni tekijä on tiedossa ja lasku tietää osoitteen johon matkaa kun korjaus on saatu suoritettua. Kiekon hinta saattaa olla yllätys kun lasku tavoittaa kyseisen henkilön, 29" kiekkoja kun ei tahdo löytyä Suomesta joten saattaa mennä rakenteluksi.
Eilen kävin töissä kohtuullisessa kelissä hybridillä, tänään oli pakko luovuttaa töihin päästyä ja ottaa firman Oiva ajolle kotimatkaa varten. Aamun lumisade ei helpottanut ollenkaan katurenkailla matkan tekoa, voisi sanoa että saatanan liukasta siellä oli. Pinnan epätasaisuudet olivat lumen alla eikä parin päivän nollakeli ole parantanut ollenkaan teiden kuntoa.
Toiveissa on että hauen pojat löytävät mahdollisesti vielä tälle viikolle uuden kiekon asennettavaksi spessun alle, toivossa ainakin pitää elää. Ei viitsisi kovin montaa viikkoa odottaa toimitusta rajojen ulkopuolelta, varsinkaan kun nyt olisivat kevään kelit joilla 29" rengas tuntuu toimivan parhaalla mahdollisella tavalla.
Ehdin silti maanantaina nauttia jopoilusta maasturilla 39:n kilometrin verran, kotrolli kapteeni pureutui mahtavasti sohjoon ylämäissä ja alamäissä sai päästellä aika vapautuneesti kun tiesi renkaan kuvion pureutuvan sohjoon. Tiistai aamuna vielä ehdin heittää hieman mutkaa töihin mennessä, iltapäivän ajelut loppuivatkin sitten lyhyeen.
Tuleva viikonloppu on täyteen puukattu, joten jopoilut taitavat olla vähissä. Lauantaina ja sunnuntaina vietetään yhteistä aikaa perheen kera ulkoillen ja retkeillen. Ainakin sellaista on suunniteltu, toivottavasti vallitseva mieliala ei vaihdu flunssaksi ja sairasteluksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti