torstai 10. helmikuuta 2011

Pakkastaa jälleen

Aamulla oli suorastaan riemuisaa nousta kun kurkkua ei karvastellut, siihen se riemu sitten loppuikin. Keittiössä vilkaisin lämpömittaria joka näytti sopivaa 21° lämpötilaa sisällä, ulkona oli suunnilleen samanlainen lukema miinus merkkisenä. Ei auttanut muu kuin kaivella toppahousut kaapista ja naapurilta lahjaksi saatu pankkipipo päähän. Pyörä oli positiivisesti ajatellen vain hieman kankea, ketju kesti ja matka taittui hitaasti mutta varmasti. Aamun liikenteessä ei juuri muita kahden renkaan päällä kulkijoita näkynyt, tai sitten olin niin omissa ajatuksissani etten heitä huomannut.
Töissä ei onneksi tarvinnut paljoa liikkua ulkosalla, firman jopo oli huomattavasti enemmän tönkössä kuin oma kulkija. Päivä vierähti palaverista toiseen sinkoillessa ja siinä välissä tehtiin hieman töitäkin, ainakin nimellisesti jotain seisakin tynkää koetettiin saada jaloista pois. Päivän päätteeksi en viitsinyt edes haaveilla saunomisesta töissä, kotimatka olisi ollut yhtä tuskaa sen jälkeen.
Kotiin päästyän huomasin ilokseni pakkasen lauhtuneen muutaman asteen, vain reilut kaksikymmentä astetta pakkasella. Onneksi aamulle on jälleen luvassa hieman viileämpää niin pääsee karaisemaan sielua oikein kunnolla pyöräillessä. Illalla vielä piipahdin pikaisesti postissa hakemassa toissapäivänä tilatun wlan-modeemin kotiin, nyt odotellaan vain linjan kytkeytymistä.
Pankkipipon käyttö on hyvä opetella, illan postikeikalla se ei ollut päässä. Ilma pääsi varsin raakana riehumaan keuhkoihin ja välillä tuntui jopa pahalta köhiä limaa keuhkoista ulos. Kiitokset naapurille vanhan muistamisesta, kyllä tuo pipo kahelille vanhukselle tuli oikeasti tarpeeseen.
Kesän pyöräilyjä suunnitellessa haastoin työkaverin mukaan pyöräilemään, lupasi ajaa ensi kesänä kaksikymmentä kertaa töihin jopolla jos on päivätöissä. Itse lupasin etten tule töihin autolla kahtakymmentä kertaa vuoden aikana, aika helpolla pääsen. Kaveri alkoi puhumaan huonosta joposta ja suunnitteli ostavansa uuden yosemiten, joten lisäsin panoksia ja lupasin etten tule tänä vuonna enää kertaakaan töihin autolla jos yosella ajaa lupaamansa kerrat töihin. Jotenkin biltemalaatu ei vakuuta itseäni kun on katsonut niitä "rautoja" purettuna, siis hajonneena pajalla. Ei niisä ihan oikeesti montaa toimivaa nippeliä taida olla.
Luin tänään vielä viime vuoden Tahkon reittikuvauksen, hieman alkoi mietityttämään jälleen se 120 kierto. Toiselle kiekalle on kuitenkin varattuna hyvin aikaa joten kyllä se pitäisi mennä, jos vain kalusto ja ukko kestävät. Onhan siinä kuvauksessa kerrottu parista huonosta paikasta jotka luultavasti joutuu taluttamaan, silti vielä on vakaa aikomus koettaa tuplana. Kevään ja kesän aikana koettaa ajella maastossa reilun satasen lenkkejä. Ei muuta kuin matoa koukkuun ja jopo kulkee mukana aina kun mahdollista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti